Meerdere biedingen op zwalkend Cyprus Airways

04/09
2014
LARNACA - De verkoop van Cyprus Airways kan rekenen op de interesse van diverse partijen. Van de vijftien kandidaat-kopers die eerder interesse in het staatsbedrijf toonden, heeft volgens persbureau Reuters `meer dan de helft` daadwerkelijk een niet-bindend bod uitgebracht. Woensdagavond verliep de deadline om voorstellen te kunnen indienen.

Onder de geïnteresseerden zijn in ieder geval prijsvechter Ryanair en het Griekse Aegean Airlines, dat eerder al concurrent Olympic Air overnam.

Een door de Cypriotische overheid ingestelde commissie gaat de binnengekomen aanbiedingen analyseren. Cyprus Airways is voor ruim negentig procent in handen van de staat.

In de laatste jaren bleef de maatschappij met veel moeite overeind. Recent werden start- en landingsrechten op Londen Heathrow verkocht om extra inkomsten te genereren. Het bedrijf heeft het vooral moeilijk door de komst van diverse prijsvechters naar het eiland.

De Europese Commissie onderzoekt bovendien of twee kapitaalinjecties van de Cypriotische overheid wel volgens Europese regels zijn uitgevoerd.

Lees ook:

Ryanair heeft interesse in Cyprus Airways

Datum: donderdag 4 september 2014, 15:55
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Cyprus, Londen, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry