Leden outlaw motorcyclegangs gedagvaard

03/09
2014
De drie aangehouden leden van respectievelijk outlaw motorcycle gangs Bandidos en Hells Angels moeten zich op 10 en 19 november 2014 verantwoorden voor de rechter. Zij zijn woensdag 3 september 2014 vrijgelaten, met een dagvaarding op zak.

Afgelopen weekend voorkwam de politie in Alkmaar een confrontatie tussen leden van de beide zogeheten Outlaw Motorcyclegangs. Over en weer uitten zij bedreigingen, waarvoor de drie verdachten uit Heerhugowaard, Beverwijk en Alkmaar werden aangehouden.

De officier van justitie heeft de verdachten woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank. De officier van justitie vorderde daar dat de verdachten in voorlopige hechtenis worden genomen, maar direct met bepaalde voorwaarden worden geschorst. Dat betekent dat zij onder (gedrags)voorwaarden naar huis zouden mogen. De rechter-commissaris wees de vordering af en zond ze heen. De officier van justitie heeft tegen deze beslissing beroep aangetekend.

Om te voorkomen dat de openbare orde ernstig wordt verstoord heeft de officier van justitie gebruikgemaakt van zijn bevoegdheid om zelf een zogeheten gedragsaanwijzing te geven. Het gaat om een verbod zich de komende 3 maanden tijdens de uitgaansavonden te bevinden in het uitgaansgebied van Alkmaar.

Datum: woensdag 3 september 2014, 15:44
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Alkmaar, Beverwijk, Heerhugowaard, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry