Koninklijke onderscheiding voor Mevrouw A.F. Bakker – Sanders

02/09
2014
Op maandag 1 september heeft burgemeester Van der Laan mevrouw A.F. Bakker – Sanders een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Bakker – Sanders is oprichtster en artistiek leider van het Bostheater in Amsterdam. Het Bostheater is een gezelschap dat in de zomermaanden gebruik maakt van het openluchttheater in het Amsterdamse Bos.

In 1985 heeft mevrouw Bakker – Sanders het Bostheater opgericht en het Openluchttheater in het Amsterdamse Bos ontwikkelt tot een cultureel instituut dat een unieke plaats in het Amsterdamse uitgaansleven inneemt waar naast het reguliere theaterpubliek ook bezoekers komen die anders nooit naar het theater gaan.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De in 1892 ingestelde Orde van Oranje-Nassau heeft sinds 1996 zes graden: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Om in aanmerking te komen voor een benoeming tot Lid in deze orde, spelen maatschappelijke verdiensten een rol. Het gaat onder meer om de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten

Voor meer informatie:

Diana Landveld, Bestuursvoorlichting Gemeente Amsterdam

Pb-143

Datum: dinsdag 2 september 2014, 17:15
Bron: Gemeente Amsterdam
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry