Gemeente Amsterdam presenteert nieuwe zelfbouwkavels

01/09
2014
Wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen) heeft op vrijdag 29 augustus het nieuwe zelfbouwaanbod in Amsterdam gepresenteerd. De uitgifte van zelfbouwkavels is de afgelopen jaren toegenomen. Dit zijn stukken grond waar mensen hun eigen woning kunnen bouwen, alleen of met een groep. Op dit moment zijn er honderden mensen in de stad hun eigen huis aan het bouwen en het worden er steeds meer.

Verantwoordelijk wethouder Laurens Ivens: “Zelfbouw is een succes. Het is prachtig om te zien dat mensen zelf een bijdrage leveren aan de bouwbehoefte in de stad.”

Op al het nieuwe kavelaanbod kunnen bij elkaar ruim 600 woningen gebouwd worden. Het is ook mogelijk om samen met vrienden of familie meerdere woningen te bouwen. Nieuw dit jaar zijn o.a. waterkavels in Noord, kavels in het Entreegebied in Noord, Emerald in Zuidoost, de Louis Bouwmeesterstraat in Nieuw-West, de Hallen in West, een bestaand pand op de Zeeburgerdijk en een kavel voor bouwgroepen in het Sciencepark in Oost. Naast de gemeente dragen corporaties en andere ontwikkelende partijen dit jaar sterk bij aan het aanbod. Deze trend leidt niet alleen tot meer aanbod, maar ook tot een meer divers aanbod, zoals kluswoningen. Op veel plekken in de stad, zoals in Buiksloterham en op het Zeeburgereiland zijn dit jaar de eerste zelfbouwers in hun huis gaan wonen en ook in deze “zelfbouwbuurten” worden weer nieuwe kavels aangeboden.

Op de Zelfbouwmarkt kunnen bezoekers een optie nemen op een kavel, inspiratie opdoen en informatie krijgen over alle aspecten van zelfbouw, zoals architectuur, het bouwproces en financiën. Bouwgroepen kunnen zich inschrijven op kavels waar men met een groep kan bouwen. In de aanloop naar de Zelfbouwmarkt organiseert de gemeente kijkdagen in de stadsdelen Oost (13 september), Zuidoost (20 september) Nieuw-West (27 september)., en Noord (28 september). Meer informatie over zelfbouw en het volledige Amsterdamse zelfbouwaanbod staat op www.amsterdam.nl/zelfbouw.

Voor meer informatie: Steven Schotte 06 1072 5443

Datum: maandag 1 september 2014, 12:21
Bron: Gemeente Amsterdam
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry