Bernard Wientjes wordt leerstoelhouder Universiteit Utrecht

27/08
2014
'Creatief en innovatief ondernemerschap is onmisbaar voor een gezonde economie en voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat vraagt een hoog niveau van onderwijs en aandacht voor ondernemerschap op universiteiten. Ik ben verheugd en vereerd hier een bijdrage aan te kunnen leveren via de wisselleerstoel bij de Universiteit Utrecht’, aldus Wientjes, die onlangs afscheid nam als voorzitter van VNO-NCW. VNO-NCW voorzitter Hans de Boer verwelkomt de instelling van de leerstoel. ‘Deze leerstoel ondersteunt de boodschap dat kennis en kunde alleen in goede combinatie met ondernemerschap Nederland naar de top brengen.’

‘Grote waarde voor onderwijs’

Collegevoorzitter Marjan Oudeman is zeer verheugd met de komst van Wientjes: ‘Hij heeft een schat aan hoogwaardige praktijkkennis en ervaring op het terrein van  ondernemen en leiderschap. Dat is van grote waarde voor het onderwijs dat hij komt geven.’ De leerstoel, ingesteld door het College van Bestuur, wordt door Bernard Wientjes bekleed binnen de Utrecht University School of Economics van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht.

De Utrecht Chair for Entrepreneurship and Leadership

De Universiteit Utrecht streeft naar een goede voorbereiding van haar studenten op hun toekomstige carrière. Daar is meer voor nodig dan een disciplinaire opleiding. Een goede aansluiting op de arbeidsmarkt  vergt naast de vaardigheden en competenties die studenten opdoen binnen hun studie meer praktijkgerichte expertise, bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap en leiderschap. In dat laatste voorziet de  Utrecht Chair for Entrepreneurship and Leadership.

Meer informatie over de Wisselleerstoel vindt u hier.

Bernard Wientjes

Bernard Wientjes (1943) was van 2005 tot 1 juli dit jaar voorzitter van de ondernemingsorganisatie VNO-NCW. Hij was daarnaast onder meer vice voorzitter van de Sociaal Economische Raad. Wientjes studeerde Nederlands Privaatrecht in Amsterdam.

 

Datum: woensdag 27 augustus 2014, 11:05
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry