Gemeente Amsterdam doet aangifte tegen diefstal hekwerk

21/08
2014
In de week van 12 augustus zijn bijna alle leuningen van de Uyllanderbrug tussen IJburg en Diemen gestolen. De weg over het Amsterdam-Rijnkanaal is pas sinds 25 juli open. De schade wordt geschat op enkele tonnen. De gemeente Amsterdam heeft aangifte gedaan van diefstal.

De leuningen op de Uyllanderbrug waren van roestvrij staal. Voor dieven is roestvrij staal, vanwege de prijs, interessant materiaal. De gemeente heeft destijds bij het ontwerp van de brug gekozen voor roestvrij staal, omdat dit kwalitatief sterk is en duurzamer in onderhoud dan andere materialen.

Onacceptabel gedrag vindt wethouder Ruimtelijke Ordering Eric van der Burg: ‘Ik maak me er echt boos over. Het is niet alleen diefstal maar ook simpelweg vandalisme. Mensen hebben met hun vingers van andermans bezit af te blijven, ook van spullen van de gemeente.’ Van der Burg heeft goede hoop dat de dieven worden gepakt. ‘Iedere ijzerhandelaar kan zien dat de hekken gloednieuw zijn. Die zijn niet zomaar van een vrachtwagen gevallen.’

Pb-138

Datum: donderdag 21 augustus 2014, 09:37
Bron: Gemeente Amsterdam
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Diemen, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry