Airberlin boekt kleine winst

21/08
2014
BERLIJN - De Duitse luchtvaartmaatschappij airberlin is in het tweede kwartaal van dit jaar op een winst uitgekomen, tegen een verlies een jaar eerder. Dat liet airberlin woensdag weten.

De nettowinst bedroeg 8,6 miljoen euro, tegen een min van 38 miljoen euro vorig jaar. De omzet ging licht omhoog naar 1,14 miljard euro. Airberlin is bezig met een nieuwe reorganisatie om de kosten verder te drukken. Dankzij een eerder ingezet herstructureringsprogramma werd vorig jaar al 200 miljoen euro bespaard.

Airberlin krijgt financiƫle steun van grootaandeelhouder Etihad Airways. In mei kocht Etihad converteerbare schuldpapieren van airberlin waarmee het stemrecht bij de Duitse maatschappij kan worden uitgebreid tot 89 procent.

Capaciteit
Het is voor het eerst in 5 jaar dat airberlin in een tweede kwartaal een winst weet te boeken. Operationeel werd echter nog een verlies geleden van 6,9 miljoen euro, tegen 8,1 miljoen euro een jaar geleden. De schuld daalde naar bijna 708 miljoen euro, van 796 miljoen euro aan het einde van vorig jaar.

Airberlin gaf verder aan zich voortaan vooral op vluchten in Duitsland en naar Oostenrijk, Zwitserland en Mallorca te zullen richten. De capaciteit moet daardoor met 10 procent worden afgebouwd en de vloot wordt met 10 toestellen ingekrompen, aldus het bedrijf.

(c) AFN

Tags:

air berlin

etihad

Datum: donderdag 21 augustus 2014, 13:19
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Berlijn, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry