OM eist in hoger beroep o.a. werkstraf voor seksuele handelingen door hulpverlener

20/08
2014
De advocaat-generaal (OM) in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep 200 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 5 jaar geëist tegen een 48-jarige man die ervan wordt verdacht in een hulpverleningssituatie seksuele handelingen te hebben verricht bij een 23-jarige vrouw. Ook zou verdachte naaktfoto's hebben gemaakt. De strafbare feiten werden gepleegd in Leidschendam in de periode mei tot en met begin september 2010.

De man was werkzaam in de gezondheidszorg als o.a. medium, magnetiseur en mental coach.  In de visie van het OM presenteerde hij zich als hulpverlener aan het slachtoffer dat op zoek was naar hulp voor haar verslaving. Vervolgens is verdachte als haar hulpverlener opgetreden en heeft in die hoedanigheid seksuele handelingen met haar gepleegd.

Het OM vindt dat gezien de ernst van het feit en de omstandigheden waaronder gepleegd het opleggen van een aanzienlijke werkstraf passend en geboden is. `Verdachte heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen dat het slachtoffer in hem stelde. De gevolgen voor haar zijn groot. Naar de ervaring leert ondervinden slachtoffers van dergelijke delicten lange tijd de psychische gevolgen daarvan. Ook heeft verdachte geen inzicht getoond in het laakbare van zijn gedrag`, aldus de advocaat-generaal op de zitting. Ook vindt het OM dat verdachte een verbod moet worden opgelegd om gedurende de proeftijd van 5 jaar als hulpverlener op te treden. `Verdachte is er namelijk nog steeds niet van doordrongen dat hij door zijn handelen als hulpverlener de grenzen van het maatschappelijk aanvaardbare in verregaande mate heeft overschreden`, aldus de advocaat-generaal.

De rechtbank veroordeelde de man, conform de eis van de officier van justitie, tot dezelfde straf als die vandaag in hoger beroep is geëist.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

Datum: woensdag 20 augustus 2014, 14:42
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry