WHO teleurgesteld over minder vluchten om ebola

14/08
2014
SEOUL - De Wereldgezondheids- organisatie (WHO) is teleurgesteld als vliegmaatschappijen hun vluchten naar West-Afrika opschorten. Dan is het `moeilijk om levens te redden als wij en andere hulpverleners er niet meer kunnen komen`, twittert de WHO donderdag. De tweet komt kort na het bericht dat Korean Air de vluchten naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi, aan de andere kant van Afrika, opschort om de verspreiding van het dodelijke ebolavirus tegen te gaan.

De WHO liet woensdag weten dat het virus zich via de luchthaven van Nairobi mogelijk kan verspreiden. De luchthaven geldt als een belangrijk luchtvaartknooppunt op het Afrikaanse continent. Ook mensen uit de getroffen landen in West-Afrika maken er gebruik van. Kenya Airways bekijkt nog of het blijft vliegen op bestemmingen in West-Afrika. Donderdag worden daarover meer details bekendgemaakt.

De alertheid op het virus is wereldwijd groot. In Singapore werd donderdag een vrouw uit Nigeria opgenomen en in afzondering geplaatst uit vrees voor het virus. De vrouw van in de 50 kwam onlangs naar Singapore en was naar het ziekenhuis gegaan met griep. Uit testen bleek korte tijd later dat ze de gevreesde ziekte niet heeft.

(c) Reismedia / ANP

WHO disappointed when airlines stop flying to West Africa. Hard to save lives if we & other health workers cannot get in. #Ebola

— WHO (@WHO) 14 augustus 2014

Dossier:

Ebola

Datum: donderdag 14 augustus 2014, 15:56
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Kenia, Nairobi, Nigeria, Singapore

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry