Pure Birds optimaliseert supply chains met partner SAP

14/08
2014
`S-HERTOGENBOSCH (EZPress) - Een supply chain die niet optimaal is ingericht, leidt al snel tot grote verliezen. Doordat de schakels in de keten niet goed op elkaar zijn afgestemd, gaan vrachtwagens half gevuld de weg op, worden er nodeloze kilometers gereden en zijn voorraden onnodig groot. Pure Birds helpt bedrijven om de supply chain winstgevender en duurzamer te maken en krijgt daar met ingang van 1 september de hulp bij van SAP. De marktleider in bedrijfssoftware treedt met ingang van die datum op als partner voor de vijf ‘Pure Business Boost’-events die Pure Birds jaarlijks organiseert.

“SAP is voor ons de ideale partner”, zegt Bram van Schijndel, oprichter en ‘conscious entrepreneur’ van Pure Birds. “IT speelt een cruciale rol in het optimaliseren van de supply chain en SAP is een belangrijke speler in die markt. De veelal grote klanten die wij bedienen, werken ook allemaal met SAP. Bijkomend voordeel is dat SAP zelf ook een duidelijk visie heeft op hoe je een goede flow in een supply chain krijgt en hoe je ketenintegratie kunt realiseren op het gebied van IT.”

Design Thinking

De aanpak die Pure Birds hanteert om tot een optimale supply chain te komen, is gebaseerd op het principe van ‘Design Thinking’. Tijdens speciale sessies wordt er naar een beoogd resultaat gewerkt door het hele proces vanuit een ander perspectief te bekijken. Van Schijndel: “Vaak zie je dat alle schakels binnen een supply chain los van elkaar acteren. Wij verbinden partijen op een goed niveau met elkaar om van daaruit tot een doorbraak te komen. Als je processen zowel intern als extern met elkaar deelt, kun je namelijk veel beter beoordelen of iets wel of niet logisch is ingericht en wat er moet gebeuren om een ideale situatie te bereiken. De volgende stap is het toepassen van innovatie om de supply chain te verduurzamen, bijvoorbeeld door na te denken over hoe het afval dat in de keten wordt geproduceerd kan worden omgezet in brandstof.”

Aankomende events

SAP zal tijdens de eerstvolgende Pure Business Boost-sessie op 30 september een presentatie verzorgen over ‘real-time data’. Op 11 november treedt SAP op als host voor het event ‘Pure Business Boost Co Creation’. Deelnemers aan dit evenement wordt verzocht om minimaal twee ketenpartners mee te nemen naar de locatie van SAP in Den Bosch, zodat ze tijdens de sessie direct kunnen werken aan een (nog) betere samenwerking. Inschrijven voor de Pure Business Boost-sessies kan via www.purebusinessboost.nl.

//Einde bericht

Bron: SAP

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 14 augustus 2014, 13:44
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Noord-Brabant, Schijndel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry