Twee aanhoudingen in onderzoek naar handel drugschemicaliën

12/08
2014
 

De FIOD heeft vanochtend twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de invoer van chemicaliën voor het produceren van synthetische drugs. De mannen komen uit Veldhoven en Eindhoven en zijn 51 en 56 jaar oud.

Synthetische drugsIn een loods in Someren trof de FIOD een aantal vaten en tientallen lege jerrycans aan. De verdachten hebben vermoedelijk 20.000 kilo formamide besteld bij een Duits chemicaliënbedrijf. Naast formamide zouden de verdachten ook, PMK-glycidezuur, zoutzuur en methylamine hebben besteld. Deze stoffen worden voornamelijk gebruikt bij de productie van MDMA en amfetamine.

DumpingenEen deel van de door de verdachten bestelde chemicaliën is in verschillende drugslabs en bij een dumping van drugsafval aangetroffen.

DoorzoekingenDe woningen van de verdachten in Eindhoven en Veldhoven en een aantal bedrijfspanden in Veldhoven, Someren en Hilversum zijn vandaag doorzocht. Er is beslag gelegd op chemicaliën, administratie, digitale gegevensdragers, en mobiele telefoons.

De verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.

 

Datum: dinsdag 12 augustus 2014, 16:54
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Eindhoven, Hilversum, Noord-Brabant, Noord-Holland, Someren, Veldhoven

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry