Donderdag overleg over toekomst van vliegveld Bonaire

11/08
2014
KRALENDIJK - Donderdag is er op het vliegveld van Bonaire overleg over de toekomst van Flamingo Airport. Daarbij zullen vertegenwoordigers van Air France-KLM, ArkeFly, InselAir, Luchtverkeersleiding Nederland en de betrokken ministeries aanwezig zijn.

Eerder dit jaar is er door het Bestuurscollege van Bonaire een speciale stuurgroep voor de toekomst van de luchthaven ingesteld. Hierin zitten onder meer Peter Hartman (Air France-KLM), Paul Riemens (LVNL) en vertegenwoordigers van ArkeFly, de luchthaven zelf en het bestuur van Bonaire.

Afgelopen mei bracht Hartman het plan naar buiten om de luchthaven van Bonaire uit te bouwen tot een regionale hub. Het vliegveld op het eiland - sinds 2010 een Nederlandse gemeente - zou daarmee moeten dienen als gateway voor bestemmingen in de Caribische regio en Latijns-Amerika. De bedoeling is dat passagiers arriverend vanuit Europa op het strategisch gunstig gelegen Bonaire kunnen overstappen op vluchten van maatschappijen als InselAir en het Braziliaanse GOL.

Voor KLM en haar partner Delta Airlines is het dan wel belangrijk dat het huidige terminalgebouw wordt vernieuwd, zodat passagiers tijdens een overstap genoeg comfort hebben. Het huidige terminalgebouw is verouderd en te krap.

Het uitgebreide Bonaire International Airport zou ook een rol moeten gaan spelen in de overslag van luchtvracht tussen Zuid-Amerika en Europa. Daarbij gaat het met name om bloemen uit landen als Ecuador en Colombia.

Tags:

bonaire airport

Lees ook:

Ontwerp nieuwe luchthaven Bonaire vrijgegeven

Datum: maandag 11 augustus 2014, 15:56
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Colombia, Ecuador

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry