Bertha komt!

09/08
2014
We schreven er eerder al over en morgen staat het dan te gebeuren. De restanten van tropische orkaan Bertha trekken over het land. Dat gaat gepaard met potentieel zeer forse regen- en onweersbuien die in de middag vanuit het zuiden het land binnentrekken, lokaal met zware windstoten tot mogelijk 100 kilometer per uur. Ook na passage van de buien waait het fors.

Ingrediƫnten voor potentieel zware buien
Het slechtweersysteem ligt op dit moment nog ver weg op de oceaan, ten zuidwesten van Ierland, maar komt in een razend tempo dichterbij, meegevoerd door een krachtige wind hoog in de atmosfeer. Het lagedrukgebied heeft de restanten van Bertha in zich, in de vorm van tropische warmte en vocht, en levert een flink onstabiele atmosfeer op.

Bovendien is sprake van flink wat windschering in de onderste delen van de atmosfeer. Bij windschering waait de wind voorafgaand aan de buien uit een andere richting (zuidoost) dan hogerop (zuidwest). Daarbij waait het hogerop niet alleen uit een andere richting, maar ook nog een stuk harder. Dit alles samen is een recept voor potentieel zeer forse buien.

Datum: zaterdag 9 augustus 2014, 12:16
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Ierland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry