Verdachte in zaak schietpartij Herenhof legt bekentenis af

07/08
2014
De 37-jarige man die op 21 juli werd aangehouden na een dodelijke schietpartij op de parkeerplaats van de Herenhof in Alphen aan den Rijn, heeft een bekentenis afgelegd.
 
De verdachte kreeg die maandag ruzie met het 46-jarige slachtoffer. Er ontstond een woordenwisseling, die mondde uit in een worsteling en vervolgens zou de verdachte een vuurwapen getrokken hebben om zichzelf te verdedigen. Het slachtoffer werd uiteindelijk dodelijk geraakt. Kort na het schietincident meldde de verdachte zich op het politiebureau.

Dezelfde avond nog werd in een nabijgelegen slootje, door de politie een vuurwapen aangetroffen. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat dit het wapen is waarmee het fatale schot werd gelost.

De politie heeft de afgelopen twee weken onderzoek gedaan naar het schietincident. Hierbij zijn diverse getuigen gehoord. Ook een aanvullende getuigenoproep  van de politie leverde waardevolle informatie op voor het onderzoek.

 
Uit het onderzoek is in ieder geval vast komen te staan dat de twee mannen bekenden van elkaar waren. Zij kenden elkaar waarschijnlijk uit de wereld van verdovende middelen.

De verdachte moest vorige week donderdag, 31 juli,  voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. De raadkamer verlengde het voorarrest met drie maanden. Na deze periode zal er een pro forma zitting plaatsvinden, waar de rechtbank onder andere zal beslissen of het voorarrest opnieuw verlengd moet worden. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk behandeld zal worden.

Datum: donderdag 7 augustus 2014, 12:27
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry