Experts onderzochten al 150 lichamen

06/08
2014
KUALA LUMPUR - Experts hebben inmiddels 150 complete lichamen en 300 lichaamsdelen onderzocht in de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Dat heeft de Maleisische minister van Volksgezondheid woensdag gezegd tegen het staatspersbureau Bernama.

Deskundigen proberen in Hilversum de identiteit vast te stellen van de menselijke resten die na de vliegramp in Oekraïne zijn geborgen. Inmiddels zijn 228 doodskisten met resten van Oekraïne naar Hilversum gebracht. Volgens de Maleisische minister Subramaniam Sathasivam zijn nu in totaal 600 lichamen of delen ervan in Hilversum aangekomen, waarvan driekwart is onderzocht.

Bij de ramp kwamen alle 298 inzittenden van het Maleisische vliegtuig om het leven. Onder de doden zijn 196 Nederlanders.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag kan de aantallen die de minister noemt, niet bevestigen. `Het onderzoek loopt. Eerst informeren we de nabestaanden en elke vrijdag brengen we de media op de hoogte`, verklaarde een woordvoerder.

Het departement meldde afgelopen vrijdag dat twee slachtoffers zijn geïdentificeerd. In beide gevallen gaat het om Nederlanders. Dat is de laatste officiële melding van Nederland. De vader van een Britse inzittende zei dinsdag dat zijn zoon ook is geïdentificeerd. Volgens de Maleisische premier Najib Razak is ook de identiteit van `meerdere Maleisische slachtoffers` vastgesteld.

Omdat het onderzoek nog loopt en nog niet alle resten in Oekraïne zijn geborgen, kan het ministerie van Veiligheid en Justitie niet aangeven hoe lang het werk in Hilversum duurt.

(c) ANP

Dossier:

MH17

Datum: woensdag 6 augustus 2014, 15:57
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Hilversum, Kuala Lumpur, Maleisië, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry