`Air Algérie piloten wilden vlak voor crash omkeren`

29/07
2014
ROTTERDAM - De vluchtdatarecorders van de in Mali gecrashte MD-83  van Air Algérie zijn maandag aangekomen in Parijs voor onderzoek. De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, sprak tijdens een persconferentie over het verdere verloop van dat onderzoek en gaf ook een nieuw feit bloot: vlak voordat het contact met het vliegtuig wegviel vroegen de piloten om te mogen keren. 

Fabius meldde dat het nog te vroeg is om zekere conclusies te trekken. Wel was het zeker dat het weer erg slecht was op het moment van de crash. De bemanning van het vliegtuig vroeg zelfs uit te mogen wijken, en daarna om te mogen keren, meldt het Algemeen Dagblad. Daarna ging het contact verloren', zo onthulde de Franse minister het nieuwe feit.

De MD-83 van Air Algérie was donderdag onderweg van Burkina Faso naar de hoofdstad van Algerije, Algiers. Het vliegtuig stortte neer in Mali, waarschijnlijk door slechte weersomstandigheden. Alle 118 inzittenden zijn om het leven gekomen, onder wie meer 54 Fransen. Ook waren er Duitsers, Spanjaarden, Algerijnen en Egyptenaren aan boord.

Dossier:

AH5017

Tags:

md-83

air algerie

Lees ook:

Opzet bij crash Mali onwaarschijnlijk

Datum: dinsdag 29 juli 2014, 23:56
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Algerije, Algiers, Burkina, Frankrijk, Mali, Parijs, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry