PR-muur rond vakantievilla kroonprins

20/10
2009
AMSTERDAM (ANP) - De berichtgeving rondom de beoogde vakantievilla van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima wordt strak geregisseerd. Naast de Rijksvoorlichtingsdienst bewaken voortaan drie woordvoerders de publiciteit rondom het vastgoedproject op het schiereiland Machangulo in Mozambique. Communicatieadviseur Frans van der Grint van het gerenommeerde bureau Hill & Knowlton is aangetrokken als woordvoerder van de stichting Administratiekantoor Machangulo, die afgelopen zomer in het leven werd geroepen om de belangen van de kroonprins in het project te behartigen. ,,Gelet op de grote interesse en de vele vragen van de pers heeft het stichtingsbestuur gemeend een nieuwe communicatieadviseur aan te trekken'', aldus Van der Grint.

Naast de stichting heeft het vastgoedproject ook een eigen woordvoerder in Mozambique. Het is de bedoeling dat die ook een collega krijgt in Nederland om de Nederlandse pers te bedienen. De Rijksvoorlichtingsdienst benadrukt de enige spreekbuis te blijven van de kroonprins zelf.

De meeste partijen in de Tweede Kamer reageerden onlangs kritisch op de privéplannen van het prinselijk paar. De Bond van Oranjeverenigingen riep de prins op zich terug te trekken uit het luxe resort. Volgens TNS Nipo droeg de affaire bij aan de afnemende sympathie voor de Oranjes bij 37 procent van de bevolking.

Datum: dinsdag 20 oktober 2009, 15:26
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Mozambique, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry