Wereldreis 17-jarige piloot eindigt in crash

24/07
2014
PAGO PAGO - Een 17-jarige jongen, die de jongste piloot wilde worden die in dertig dagen de wereld rondvloog, is tijdens de reis verongelukt. Het privévliegtuigje waarin hij samen met zijn vader aan de recordpoging bezig was, stortte woensdag neer bij Amerikaans-Samoa.

Volgens Amerikaanse media stortte de eenmotorige Beechcraft Bonanza kort na het opstijgen van het vliegveld van Pago Pago door onbekende oorzaak in zee. Reddingswerkers vonden later het lichaam van Haris Suleman. Zijn vader Babar is nog niet gevonden.

De vader en zoon, Amerikanen van Pakistaanse afkomst, waren op 19 juni vertrokken van een vliegveld bij Indianapolis, in de staat Indiana. Ze wilden tijdens hun reis, waar een goed doel aan was verbonden, onder meer 21 grote steden over de hele wereld aandoen. Haris Suleman vloog al jaren samen met zijn vader op kleine toestellen en haalde in het voorjaar zijn brevet.

Pago Pago was een van de laatste stops in de wereldreis. De Suleman's zouden na Amerikaans-Samao doorvliegen naar Hawaii, om vervolgens het laatste stuk oceaan over te steken naar het vasteland van de VS.

(c) Reismedia / ANP

Datum: donderdag 24 juli 2014, 18:13
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Indianapolis, Samoa, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry