Prijs ministerie voor klimaatbestendig bouwen

24/07
2014
AMERSFOORT (EZPress) - Het ministerie van Infrastructuur en Milieu looft een prijs uit voor projecten die inspireren om `klimaatbestendig en waterrobuust te denken en te handelen`. Elke opdrachtgever van projecten in Nederland kan voor De Peilstok 2014 in aanmerking komen, ook een particulier.

Op de website over de prijs schrijft het ministerie dat een goede kwaliteit van de leefomgeving onder druk staat door zwaardere regen, langduriger droogte en meer warme dagen. Dat zorgt voor schade aan gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte, en heeft gevolgen voor de gezondheid, kwaliteit van de leefomgeving en de economie. Door hier iets aan te doen, kan de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren en kunnen toekomstige maatschappelijke kosten vermeden worden.

Woningen en winkels droog

Het gaat om projecten die er bijvoorbeeld voor zorgen dat woningen en winkels droog blijven na hevige regen, ondanks al het water op straat. Dat verkeers-, afvalwater-, drinkwater- en elektriciteitsinfrastructuren blijven functioneren bij overstromingen, veel regen, aanhoudende droogte, een hittegolf of andere weersomstandigheden.

Klimaatbestendigheid is niet hetzelfde als duurzaamheid. `We zijn op zoek naar voorbeelden die tonen hoe je om kunt gaan met de steeds extremere veranderingen in het klimaat`, zo staat er.

Inschrijven kan tot 1 september. Prijswinnaars worden bekendgemaakt op 9 oktober 2014.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 24 juli 2014, 08:39
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Amersfoort, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry