ISD geëist tegen stenengooier Weesp

22/07
2014
Normaal gesproken krijgt iemand voor het ingooien van een ruit een boete of een werkstraf. Maar de 44-jarige verdachte uit Weesp, die vandaag in Lelystad voor de Meervoudige Kamer staat, is een uitzondering. Al jarenlang jaagt hij mensen schrik aan door stenen tegen of door ruiten in Weesp te gooien. Bij zoveel recidive is het tijd voor andere maatregelen, aldus de officier van justitie.  

De man, geboren in Weesp en zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft een dik strafblad vol vernielingen. Vaak is hij aangehouden voor het gooien van stenen en vaak veroordeeld tot een korte celstraf. En iedere keer als hij weer vrij kwam, verviel hij weer in het oude gedrag. De laatste keer was dat op 15 april van dit jaar. Toen gooide hij een ruit in van het Oversingel Zorgcentrum, met alle schrik voor de oudere bewoners van dien. 

De officier van justitie heeft getracht onderzoek te laten doen naar de psyche van de man, maar daaraan heeft de verdachte niet mee willen werken. Als eis heeft de officier van justitie de rechtbank gevraagd om de verdachte de maatregel ISD op te leggen. ISD staat voor Inrichting Stelselmatige Daders en is bedoeld voor mensen die voortdurend strafbare feiten plegen en daar ook niet zomaar mee zullen stoppen. Een celstraf alleen is geen oplossing. Wie deze maatregel krijgt opgelegd, wordt twee jaar in een inrichting geplaatst. Gedurende die twee jaar heeft de samenleving geen last van deze persoon en wordt tegelijkertijd gewerkt aan een oplossing voor de problematiek. Dat is goed voor deze verdachte, maar ook goed voor Weesp.

 

Datum: dinsdag 22 juli 2014, 16:54
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Lelystad, Noord-Holland, Weesp

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry