Wisselvallige en koele eerste vakantieweek regio Noord

05/07
2014
De eerste vakantieweek van regio Noord verloopt wisselvallig en koel. Vanaf vandaag tot zeker het einde van volgende week valt iedere dag enige tijd regen of enkele buien. Woensdag en donderdag wordt het niet warmer dan 18 of 19 graden.

Oorzaak

De warme lucht waar we donderdag en vrijdag in verbleven, wordt vandaag en morgen door traag trekkende, golvende fronten naar het oosten verdreven. Dat gaat gepaard met veel bewolking en zowel vandaag als morgen vallen regionaal buien met onweer. Het wordt een stuk minder warm dan gisteren met maxima van 20 tot 24 graden. Vanaf dinsdag trekt een klein lagedrukgebiedje, gevuld met koude lucht in de hogere lagen van de atmosfeer, langzaam over ons land. Ook dan is de buienactiviteit groot en zal het kwik op veel plaatsen niet boven de 20 graden uitkomen.

Maandag beste dag

Maandag is de beste dag van de week. Tussen de storingen in, is het meest droog en wordt het met medewerking van de zon 21 graden.

Droogte

Neerslag is vervelend voor vakantievierders in eigen land, maar is zeer welkom voor de landbouw. In delen van Zeeland en Zuid-Holland verloopt het groeiseizoen erg droog en is het neerslagtekort opgelopen tot boven de 150 mm. De komende week wordt in het zuiden en westen 10 tot 50 mm regen verwacht. In het noordoosten verloopt de week minder nat.

Datum: zaterdag 5 juli 2014, 11:54
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry