Handlangers aangehouden in onderzoek naar misdaadorganisatie

04/07
2014
De politie heeft dinsdag een 37-jarige man uit Rotterdam en een 44-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Zij worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De vermoedelijke leider van de criminele organisatie is een  44-jarige man uit  Rotterdam die vorige week werd aangehouden.

Internationale drugstransporten Tijdens het onderzoek is de verdenking ontstaan dat de criminele organisatie betrokken is bij grootschalige, internationale drugstransporten. De organisatie smokkelde grote hoeveelheden cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar België en Nederland en bereidde dergelijke transporten voor.

Daarbij zou gebruik zijn gemaakt van Nederlandse bedrijven. De twee mannen die afgelopen dinsdag zijn aangehouden waren betrokken bij een van die bedrijven. De organisatie importeerde fruit uit Ecuador, Peru en Colombia in zeecontainers, waarbij het fruit als deklading diende voor drugstransporten.

Hennepkwekerij Er zijn doorzoekingen gedaan in vijf woningen. De politie trof in de woning van de 37-jarige Rotterdammer een hennepplantage met bijna vierhonderd planten aan. Naast de hennepkwekerij is er beslag gelegd op administratie en gegevensdragers.

De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Datum: vrijdag 4 juli 2014, 15:40
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Colombia, Ecuador, Peru, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry