Chinese delegatie maakt in Utrecht kennis met Nederlandse life sciences

03/07
2014
Hoewel het bezoek in Utrecht plaatsvindt is het programma vanuit de gehele Nederlandse Life Sciences & Health- en farmasector opgebouwd.

De gasten krijgen in Utrecht een uniek programma voorgeschoteld over de Nederlandse en farmaceutische industrie en het biotech-landschap. De sterke kanten van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen en hun toegevoegde waarde voor Chinese bedrijven wordt geïllustreerd aan de hand van enkele aansprekende voorbeelden van publiek-private samenwerking en bedrijfspitches. Raakvlakken met Utrecht liggen onder meer bij het Utrecht Institute for Pharmaceutical Sciences (UIPS) en het focusgebied Future Food Utrecht.

Het bezoek van SINO-PhiRDA aan Utrecht is het resultaat van het Life Sciences Utrecht-bezoek aan Peking van afgelopen december. Gerrit van Meer, decaan van de Faculteit Bètawetenschappen, bezocht eind vorig jaar de organisatie waarbij over en weer interesse werd getoond voor verdere samenwerking. Het bezoek aan Utrecht is samen georganiseerd door de Universiteit Utrecht, Utrecht Life Sciences, UMC Utrecht, Invest Utrecht en Utrecht Science Park. 

SINO-PhIRDA

SINO-PhIRDA is een non-profit organisatie van het Chinese ministerie van Burgerzaken. SINO-PhIRDA ondersteunt technologische vooruitgang en investeert in de ontwikkeling van de Chinese nationale farmaceutische industrie, waarbij zij continu bijdragen leveren aan de economische ontwikkeling van China en de volksgezondheid. 

 

Datum: donderdag 3 juli 2014, 16:04
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: China, Peking, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry