OM eist in hoger beroep 3 jaar cel voor verkrachting van een jonge vrouw

03/07
2014
De advocaat-generaal (OM) in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep 3 jaar cel geëist tegen een 29-jarige man uit Rotterdam die ervan wordt verdacht samen met een ander een jonge vrouw te hebben verkracht in Spijkenisse op 14 februari 2010.

Het meisje was met vriendinnen op een feestje. Ze ging even op bed liggen omdat ze te veel had gedronken. Op een gegeven moment ging een medeverdachte op haar liggen. Het meisje gaf aan dit niet te willen en beet hem in de wang. Daarna kwam verdachte ook bij haar liggen. Beide mannen zouden haar vervolgens, na de kamer te hebben afgesloten, hebben verkracht. Verdachte werd aangehouden na een DNA-match.

Het OM vindt dat een onvoorwaardelijke celstraf recht doet aan de ernst van het feit. `Verdachte heeft zich samen met een ander schuldig gemaakt aan een grove verkrachting van een jonge vrouw. Een vrouw die op dat moment nauwelijks in staat was zich te verweren. Zij kon niet tegen twee mannen op, die ook nog de kamer hadden afgesloten door een kast voor de deur te zetten. Zij had het gevoel dat ze nergens heen kon. Het is een feit van algemene bekendheid dat slachtoffers van een verkrachting nog jarenlang hiervan last hebben. Een celstraf van aanzienlijke duur is passend en geboden`, aldus de advocaat-generaal op de zitting.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot 18 maanden cel. Het OM stelde hoger beroep in. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de hoogte van de opgelegde straf.

De medeverdachte is inmiddels onherroepelijk veroordeeld tot 30 maanden cel.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

Datum: donderdag 3 juli 2014, 10:18
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Spijkenisse, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry