Utrecht Summer School-student kan in één zomer de wereld over

01/07
2014
De Utrecht Summer School blijft vernieuwen. Niet alleen wordt ieder jaar het cursusaanbod verder uitgebreid,  de Utrecht Summer School kijkt ook steeds meer over de grenzen heen. Er waren al samenwerkingen met andere universiteiten in Europa, onder andere in Florence en Berlijn, maar vanaf dit jaar kunnen studenten écht de wereld over.

Buitenlandse topuniversiteiten

Dankzij samenwerkingen met partneruniversiteiten kunnen studenten in één zomer studeren aan topuniversiteiten op verschillende continenten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een paar weken in Utrecht studeren, en een paar weken aan Fudan University: een topuniversiteit in Shanghai.

De specialiteiten van verschillende universiteiten worden door de Utrecht Summer School gecombineerd in één cursus. “Hiermee loopt de Utrecht Summer School vooruit op een mondiale trend: studenten willen tijdens hun zomervakantie steeds méér tijd besteden aan studie, maar ze doen dat wel graag op verschillende plekken”, aldus Jeroen Torenbeek, directeur van de Utrecht Summer School. Zo zien ze ook nog iets van de wereld en proeven ze van verschillende culturen.

Datum: dinsdag 1 juli 2014, 15:07
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Berlijn, Duitsland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry