OM eist in hoger beroep 4 jaar cel voor gewapende overval op vleesverwerkingsbedrijf

26/06
2014
De advocaat-generaal (OM) in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep 4 jaar celstraf waarvan 10 maanden voorwaardelijk geëist tegen drie mannen die ervan worden verdacht op 18 januari 2013 een gewapende overval op een vleesverwerkingsbedrijf in 's-Gravenzande te hebben gepleegd.

De overval vond plaats in de nachtelijke uren. Op dat moment waren twee mensen van het bedrijf aanwezig. Zij werden door de verdachten bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden met tierips. Het was de overvallers te doen om een kluis maar die bleek niet aanwezig. Ze namen uiteindelijk een portefeuille en een portemonnee mee met in totaal ruim € 1.300.

Het OM vindt dat alle verdachten een even grote rol hebben gespeeld en dat voor alle drie een deels onvoorwaardelijke celstraf van aanzienlijke duur recht doet aan de ernst van het feit. `De verdachten hebben de overval goed voorbereid. De omstandigheden maken de zaak ernstig omdat sprake is van een overval op personen in een bedrijfsruimte in de nachtelijke uren. Door het vuurwapengebruik, de dreiging en het vastbinden  is voor de slachtoffers een traumatische ervaring ontstaan. Verdachten hebben puur gehandeld uit financieel gewin. De geëiste straffen zijn passend en geboden`, aldus de advocaat-generaal op de zitting.

De rechtbank veroordeelde de verdachten tot 42 maanden cel waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De verdachten stelden hoger beroep in.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

Datum: donderdag 26 juni 2014, 14:29
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry