Koning en minister-president bij Nederlandse Veteranendag

19/06
2014
DEN HAAG (EZPress) - Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en minister-president Rutte wonen zaterdag 28 juni 2014 in Den Haag de 10e Nederlandse Veteranendag bij.

De dag begint met een bijeenkomst in de Ridderzaal waar de minister-president een toespraak houdt. Aansluitend krijgen 80 militairen op het Binnenhof de herinneringsmedailles voor vredesoperaties uitgereikt. Vier personen krijgen deze medaille opgespeld door onder anderen de minister-president en minister Hennis-Plasschaert van Defensie. Na de ceremonie neemt de Koning het boek ‘Tien veteranen verhalen’ in ontvangst uit handen van mevrouw Gerdi Verbeet. Het boek verschijnt ter gelegenheid van de 10e editie van de Nederlandse Veteranendag en bevat tien verhalen van en over veteranen. Aansluitend neemt de Koning op de Kneuterdijk in Den Haag het defilé af.

Veteranendag is ingesteld door de regering en wordt georganiseerd door het Comité Nederlandse Veteranendag, met ondersteuning van het ministerie van Defensie. Het is een eerbetoon aan de ruim 100.000 Nederlandse veteranen - van de Tweede Wereldoorlog tot en met de missie in Mali - die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Doel is om erkenning en waardering voor veteranen te bevorderen.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Algemene Zaken

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 19 juni 2014, 15:50
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Mali

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry