Vier ziekenhuizen Zuid-Holland kiezen voor Zetacom

18/06
2014
ZOETERMEER (EZPress) - Vier binnen Zorgservice XL samenwerkende Ziekenhuizen; HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf, Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis, kiezen voor het Zorgconcept van Zetacom. Hiermee wordt onder andere het OpenScape Voice communicatieplatform van Unify geleverd en geïmplementeerd, alsmede een draadloze communicatieoplossing gebaseerd op de VoWifi handsets van Ascom met een berichtenserver.

Bij Reinier de Graaf en HagaZiekenhuis is er sprake van nieuwbouw en vernieuwing van de huisvesting, wat vraagt om een nieuw of uitgebreider communicatiesysteem. Bij HagaZiekenhuis is hierbij het telefoniesysteem niet alleen uitgebreid, maar ook geïntegreerd met het Siemens verpleegoproepsysteem en de patiënten-telefonie. In verband met de bestuurlijke fusie tussen het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis krijgen beide ziekenhuizen een modern systeem waarbij spraakcommunicatie en alarmering zijn geïntegreerd en verplegend personeel alles kan doen via één device.

Vier projecten, maar met gezamenlijk voordeel

Alhoewel het begon als vier afzonderlijke projecten, heeft de gelijktijdige vernieuwing van de telefonieomgeving reeds voordelen opgeleverd voor de verschillende ziekenhuizen, bijvoorbeeld op het gebied van inkoop. Daarnaast wordt het in de toekomst mogelijk het beheer te centraliseren, gezamenlijk in te spelen op ontwikkelingen en gezamenlijk verder op te trekken bij inkoop. Ook het uitwisselen van (verplegend) personeel wordt door het gebruik van dezelfde apparatuur eenvoudiger gemaakt. Het feit dat bij het grootste deel van de ziekenhuizen reeds Unify systemen aanwezig zijn, maakt een migratietraject naar OpenScape Voice functioneel, maar ook financieel aantrekkelijk.

Gebruiksvriendelijk en toekomstgericht

Bij alle ziekenhuizen is de focus gelegd op gebruiksvriendelijkheid en open standaarden waardoor toekomstige uitbreidingen eenvoudig kunnen worden gerealiseerd. Alle systemen zijn SIP gebaseerd, redundant en grotendeels gevirtualiseerd. Steeds meer applicaties worden gecentraliseerd en hoeven dus niet meer te worden ondergebracht in afzonderlijke datacenters. De ziekenhuizen krijgen daarmee meer keuzevrijheid om het beheer al dan niet in eigen hand te houden.

De telefonieomgevingen van HagaZiekenhuis, Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis zullen voor eind 2014 worden opgeleverd. Reinier de Graaf staat, in verband met de nieuwbouw, voor eind 2015 in de planning. Het vijfde ziekenhuis binnen de Zorgservice XL samenwerking, het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, maakt al gebruik van een door Zetacom geleverde vaste en draadloze communicatieomgeving.

Over Zetacom

Zetacom is system integrator voor de zakelijke markt. Zetacom levert innovatieve communicatieoplossingen en is gespecialiseerd in bedrijfstelefonie, zorg alarmeringssystemen, Voice over WLAN, locatiebepalingssystemen, mobiele telefonie en unified communications. Speciaal voor ziekenhuizen en zorginstellingen is het Zetacom Zorgconcept ontwikkeld. Inmiddels koos 25% van de Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen voor een oplossing of de service van Zetacom. Kijk voor meer informatie op www.zetacom.nl.

//einde bericht

Bron: Zetacom

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 18 juni 2014, 10:00
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Capelle aan den IJssel, Zoetermeer, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry