`Het leven volgens Nino` opent Cinekid Festival

18/06
2014
AMSTERDAM (EZPress) - Cinekid opent het 28ste festival in de Amsterdamse Westergasfabriek op zaterdag 11 oktober met de wereldpremière ‘Het leven volgens Nino’, een familiefilm van Nederlandse bodem onder regie van Simone van Dusseldorp (Kikkerdril, Briefgeheim). Centraal in de film staat de vriendschap tussen de jongen Nino en zijn pratende konijn. In de film wordt een zwaar thema, namelijk het verlies van een ouder, zacht en humorvol gebracht. Het Cinekid Festival vindt plaats van 11 t/m 18 oktober in Amsterdam; ook in meer dan 30 steden door het land zijn er tijdens de herfstvakantie allerlei Cinekid-activiteiten te doen.

Sannette Naeye, directeur Cinekid: ‘Ik ben er trots op dat we openen met een sterke Nederlandstalige film. Dat is altijd een feest. De film liet me zowel hardop lachen als soms pijnlijk slikken en verraste me door de vorm. Fantasie speelt een prominente rol in de film, wat belangrijk is voor kinderen. Dit is in het script mooi uitgewerkt als onderstroom.’

Synopsis

Het leven lacht de 8-jarige Nino toe totdat zijn moeder plots wegvalt. Vanaf dan gaat Nino zijn eigen gang: hij gaat niet meer naar school, eet chips als ontbijt, slaapt in een tentje in de tuin en voetbalt met zijn konijn. Dit lijkt even leuk, maar zijn vader doet steeds vreemder en zijn broer is ‘s nachts op pad. Als Nino ontdekt dat hij met dieren kan praten, probeert hij samen met zijn beste vriend, het grappige en slimme konijn Bobby, het gezin weer bijeen te brengen.

Hoofdrollen zijn er voor: Koen de Graeve (Loft), Rohan Timmermans, Arend Bouwmeester en Rifka Lodeizen (Tony 10). Regie: Simone van Dusseldorp (Kikkerdril, Briefgeheim). Scenario: Urszula Antoniak (Nothing Personal). Producenten: Family Affair Films en Waterland Film Coproducenten: NTR en Savage Film. De film, gedistribueerd door A-Film Benelux, draait vanaf 15 oktober in de bioscopen maar is op het Cinekid Festival vanaf 11 oktober al te zien.

//Einde bericht

Bron: Cinekid Festival

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 18 juni 2014, 09:21
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Waterland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry