Politieambtenaren geen verdachten dodelijk ongeval gemeente Deurne op 29 januari 2014

17/06
2014
De hoofdofficier van justitie van het Arrondissementsparket Oost-Brabant heeft op grond van de onderzoeksresultaten van het Rijksrechercheonderzoek geoordeeld dat de politieambtenaren, die op 29 januari 2014 in de gemeente Deurne een verdachte trachtten aan te houden, geen verdachten zijn.

Dodelijk ongeval
Op 29 januari 2014 vond in de gemeente Deurne een ongeval plaats waarbij een man dodelijk verongelukte.

Het slachtoffer was op dat moment verdacht van een poging diefstal in Deurne en werd, rijdend in zijn personenauto, op enige afstand gevolgd door politieambtenaren die trachtten de verdachte aan te houden.

Rijksrechercheonderzoek
Nu er op het moment van het dodelijk ongeval sprake was van een achtervolging door politieambtenaren is door de Rijksrecherche, op verzoek van de hoofdofficier van justitie, een onderzoek ingesteld.

Doel van het Rijksrechercheonderzoek
Het doel van het Rijksrechercheonderzoek was te bezien in hoeverre de dood van het slachtoffer al-dan-niet te wijten zou zijn aan het handelen van de politieambtenaren.

Getuigen
Nu er op voorhand geen aanwijzingen waren dat een dergelijke situatie aan de orde was, zijn de  politieambtenaren als getuigen gehoord.

Conclusie
Uit het Rijksrechercheonderzoek blijkt niets van opjagen, aantikken of ander gedrag wat concreet zou hebben geleid tot het dodelijk ongeval. De politieambtenaren hebben binnen de grenzen van de daartoe strekkende regels gehandeld en worden derhalve niet als verdachte aangemerkt.

De status van de betrokken politieambtenaren blijft ‘getuige'.

Datum: dinsdag 17 juni 2014, 17:00
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Deurne, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry