Denktank: Jeugdstelsel kan goedkoper en effectiever

17/06
2014
UTRECHT (EZPress) - Een goedkoper en effectiever jeugdstelsel vraagt om een andere benadering. Dat stelt de Denktank Transformatie Jeugdstelsel in een rapport dat voorzitter Job Cohen 16 juni overhandigde aan staatssecretaris Martin van Rijn van VWS.

De denktank pleit onder meer voor vermaatschappelijking van de jeugdbescherming en de mogelijkheid om in sommige gevallen de specialist naar de eerste lijn te halen. In het nieuwe jeugdstelsel zijn ouders de opdrachtgever, het kind staat centraal en de samenleving faciliteert en begrenst. Er moet doorlopend worden gewerkt aan systematische verbetering van het stelsel door middel van een evidence based, reflectieve praktijk- en beleidsvoering.

Op initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut hebben bestuurders en experts uit de jeugdsector zich het afgelopen jaar in de denktank gebogen over de vraag welke thema`s om anders werken vragen. Daarvoor spraken ze ook met cliënten en vertegenwoordigers van gemeenten, de onderwijssector en de zorg voor jeugd met een beperking.

//Einde bericht

Bron: Nederlands Jeugd Instituut

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 17 juni 2014, 14:34
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry