Kunst van kinderen in Fruitbuurt

19/10
2009
19-10-2009

In de herfstvakantie maken zestig kinderen uit de Fruitbuurt in de wijk Ondiep kunstwerken voor en in hun buurt. Zij volgen hiervoor onder begeleiding van kunstenaars workshops fotografie, schilderen en graffiti. De kinderen maken twaalf grote gezamenlijke kunstwerken, die uiteindelijk geplaatst worden op het veldje aan de Moerbeistraat/Pippelingstraat.

Op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 oktober staat op het veld aan de Moerbeistraat/Pippelingstraat een tent waar de kinderen de workshops volgen. Per dag kunnen twintig kinderen van 6 tot en met 12 jaar aan de slag. De workshops worden gegeven tussen 09.30 uur en 15.00 uur. De kunstwerken worden geprint op platen van 1,5 x 2 meter. Omwonenden, ouders en vrienden kunnen op workshopdagen tussen 14.30 uur en 15.00 uur komen kijken naar de resultaten.

Het veld aan de Moerbeistraat/Pippelingstraat is een omheinde hondenuitlaatplek. Voordat de tent wordt geplaatst, wordt het veld schoongemaakt. Op het veld staat nu een lelijke muur, met graffiti beklad. Deze wordt door de kinderen omgetoverd tot kunstwerk. De kinderen worden naast de kunstenaars begeleid door kinderwerkers van Portes. Het project wordt betaald uit het budget bewonersinitiatieven van het Wijkactieplan Ondiep. Dit in het kader van de Aanpak Krachtwijken..

OpeningIn de winter vindt de feestelijke opening plaats waarvoor alle buurtbewoners worden uitgenodigd. De kinderen presenteren dan hun kunstwerken, die als permanente tentoonstelling op het veldje blijven hangen.

Datum: maandag 19 oktober 2009, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry