Aantal iDEAL-betalingen weer gestegen (+21%)

12/06
2014
AMSTERDAM (EZPress) - Het gebruik van het online betaalmiddel iDEAL is in 2013 opnieuw sterk gestegen. Het aantaltransacties steeg met meer dan 21 procent tot een totaalwaarde van 10,8 miljard euro. Nederlanders kozen in totaal ruim 142 miljoen keer voor het afrekenen met iDEAL. Een belangrijke reden voor deze groei is de blijvende toename van het online kopen. Daarnaast wordt steeds vaker met iDEAL betaald buiten de traditionele e-commerce, zoals donaties voor goede doelen en het betalen van abonnementen en facturen. Dat blijkt uit het jaarverslag van Currence. De jaarcijfers laten tevens zien dat er met Chipknip beduidend minder werd betaald dan in 2012 (-18%). Verder is de Nederlandse Incasso vervangen door de Europese variant. Inmiddels is de overgang van Nederland naar de eurobetaalmarkt nagenoeg afgerond.

(b)Belangrijke rol voor mobiele variant van iDEAL(/b)

In 2013 introduceerden meerdere banken voor hun klanten een mobiele variant voor iDEAL. Met iDEAL mobiel kunnen consumenten nog gemakkelijker en gebruiksvriendelijker via de app van hun bank betalen. Vorig jaar werden al circa 10% van de iDEAL-betalingen via de mobiele variant gedaan. Omdat de online consument steeds vaker het gemak van het mobiel shoppen ontdekt, zullen mobiele aankopen toenemen. Currence verwacht dat in het verlengde daarvan de mobiele betalingen met iDEAL in 2014 verder zullen toenemen. Ook is het aantal ondernemers dat iDEAL als betaalmiddel aan klanten aanbiedt met 10.000 gestegen naar 100.000. Deze stijging hangt mede samen met het feit dat iDEAL steeds vaker buiten het traditionele e-Commerce segment wordt gebruikt.

(b)Chipknip en het Nederlandse Incassoproduct stoppen in 2014(/b)

Voor het product Chipknip valt na bijna 20 jaar het doek. Currence heeft vorig jaar maart op basis van de marktontwikkelingen en na consultatie van marktpartijen besloten om Chipknip per 31 december 2014 te beëindigen. Currence raadt consumenten aan tijdig, voor 31 december, hun Chipkniptegoed af te waarderen via de oplaadautomaten. Inmiddels zijn er veel initiatieven ter vervanging van Chipknip. Contactloos betalen is een van de substituten. Een aantal banken en ondernemers hebben in de eerste helft van dit jaar daarom een start gemaakt met het stimuleren van het gebruik van contactloze betalingen. Ook voor het Nederlandse Incassoproduct is 2014 het laatste jaar. Afgelopen jaar stond zodoende in het kader van de migratie naar de Europese incasso. Inmiddels is deze migratie zo goed als voltooid.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 12 juni 2014, 12:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry