Verdachte steekpartij Leidschendam langer vast

03/06
2014
De 22-jarige Leidschendammer die donderdag 29 mei werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 18-jarige Leidschendamse, blijft in ieder geval nog 14 dagen vastzitten. Dat bepaalde een rechter-commissaris dinsdag.

Hulpdiensten kregen donderdag 29 mei omstreeks 04.30 uur de melding dat er in een woning aan de Dijkgraafstraat iemand onwel was. Ter plaatse troffen zij het zwaargewonde slachtoffer aan en rees het vermoeden dat er sprake was van een steekincident. Inspanningen om eerste hulp te verlenen en daarmee het leven van het slachtoffer te redden, waren tevergeefs: de Leidschendamse overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Haar 22-jarige vriend, waarmee zij de woning deelde, werd in de woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het meisje.

De politie startte onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing. Forensisch Experts verrichtten donderdag en vrijdag sporenonderzoek in de woning. Vrijdag 30 mei werd bij het Nederlands Forensisch Instituut sectie verricht.

Het onderzoek in de woning is afgerond, maar de woning blijft nog verzegeld voor eventueel aanvullend onderzoek.

De verdachte zit in volledige beperkingen. In verband hiermee en met het rechercheonderzoek, worden hangende het onderzoek geen verdere inhoudelijke mededelingen gedaan

Datum: dinsdag 3 juni 2014, 17:26
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry