Schippers naar Brazilië voor WK en zorg

06/06
2014
Minister Edith Schippers (VWS) brengt van 12-17 juni een bezoek aan Brazilië. Op vrijdag 13 juni is zij aanwezig bij Spanje-Nederland, de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal op het WK 2014. Deze ‘replay’ van de WK-finale 2010 vindt plaats in de Arena Fonte Nova in Salvador.

Schippers woont in Salvador verder onder andere een clinic bij van de Worldcoaches. Worldcoaches is een initiatief van de KNVB waardoor in ontwikkelingslanden voetbalcoaches worden opgeleid. Deze youth coaches geven niet alleen voetbaltraining, maar ook voorlichting over het voorkomen van bendelidmaatschap en verslaving, en over het versterken van de positie van meisjes. Schippers wordt bij dit bezoek vergezeld door de oud-internationals Pierre van Hooijdonk en Aron Winter en door KNVB-voorzitter Michael van Praag en KNVB-directeur Bert van Oostveen.

Schippers heeft verder in Sao Paolo een ontmoeting met haar Braziliaanse collega-zorgminister Arthur Chioro. Met hem overlegt ze onder andere over de internationale aanpak van de antibioticaresistentie. Ook bespreekt Schippers de mogelijkheden om binnen afzienbare tijd met een economische missie van Nederlandse bedrijven die actief zijn in de sectoren Life Sciences & Health en Sport naar Brazilië te gaan. Doel daarvan is de bevordering van de wederzijdse handel en investeringen. Eerder leidde Schippers al bedrijvenmissies naar India, China en Rusland. Schippers woont in Santos de opening bij door de Braziliaanse president Dilma Rousseff en Chioro van het museum voor de Braziliaanse voetballegende Pele.

Datum: vrijdag 6 juni 2014, 09:22
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen
Tags: Brazilië, China, India, Praag, Rusland, Salvador, Santos, Spanje, Tsjechië

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry