OM betrekt vernieuwd pand

02/06
2014
Met ingang van 2 juni zijn het Arrondissementsparket Oost - Nederland en het Ressortsparket vestiging Arnhem - Leeuwarden gehuisvest aan de Eusebiusbinnensingel 28 in Arnhem. De verhuizing is een belangrijke mijlpaal in de organisatieverandering in het kader van de Herziening Gerechtelijke Kaart in 2013.

De Herziening van de Gerechtelijke Kaart omvatte onder andere een samenvoeging van de arrondissementsparketten Arnhem, Zutphen, Zwolle en Almelo tot het arrondissementsparket Oost-Nederland. Verder zijn de vijf ressortsparketten samengevoegd tot één (landelijk) ressortsparket met vier vestigingsplaatsen, waaronder Arnhem
Het pand aan de Eusebiusbinnensingel is de thuis- en uitvalsbasis voor de circa 600 medewerkers van het arrondissementsparket en het ressortsparket. Het pand heeft ongeveer 400 werkplekken. Vaste werkplekken zijn vervangen door een flexibel kantoorconcept, waarbij de medewerkers een werkplek kiezen die past bij het werk dat ze op dat moment doen.

In de inrichting van het pand is zichtbaar waar het Openbaar Ministerie voor staat: verbinding met Oost-Nederland, betrokken, oplossingsgericht en betrouwbaar.  Het pand faciliteert de medewerkers optimaal bij het verrichten van het werk, waarbij het vizier is gericht op samenleving, de slachtoffers en op samenwerking met de partners in de strafrechtketen.

Het arrondissementsparket Oost-Nederland draagt strafzaken voor bij de rechtbank Overijssel en de rechtbank Gelderland. Het ressortsparket gevestigd in Arnhem procedeert in Arnhem en Leeuwarden.

Datum: maandag 2 juni 2014, 11:03
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Almelo, Arnhem, Friesland, Gelderland, Leeuwarden, Overijssel, Zutphen, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry