Man veroordeeld voor vrijheidsberoving en mishandeling in Druten

23/05
2014
Arnhem ,

De rechtbank heeft vandaag een 32-jarige man uit Duitsland van Poolse afkomst veroordeeld voor het medeplegen van diefstal met geweld, het medeplegen van mishandeling, het medeplegen van bedreiging met zware mishandeling en het medeplegen van vrijheidsberoving. Alle feiten zijn begaan in Druten tegen hetzelfde slachtoffer.

Vastgebonden

De man en zijn vrouwelijke mededader waren naar het slachtoffer toe gegaan omdat zij het vermoeden hadden dat het slachtoffer ontucht, waarvan overigens niet is gebleken, had gepleegd met de dochter van de vrouw.  De vrouw wilde verhaal halen bij het slachtoffer en zijn computer mee nemen om bewijs voor de ontucht te verzamelen. Na een worsteling heeft de man het slachtoffer geslagen met een zware metalen ketting die met tape was omwikkeld. Het slachtoffer werd vastgebonden op een stoel, zijn mond werd dichtgeplakt en hij werd bewaakt door de man. Ondertussen werd het huis onderzocht om de computerapparatuur mee te kunnen nemen. De man deed hier later ook aan mee. Toen de apparatuur verzameld was en in de auto stond, lieten zij het slachtoffer achter in de woning en deden deze van buitenaf op slot.

Rol

De vrouw had bedacht dat ze naar het slachtoffer toe wilde en vroeg de 32-jarige man mee ter bescherming. Gelet op de rol van de man in het geheel en op de blanco justitiële documentatie legt de rechtbank een gevangenisstraf op voor de duur van 12 maanden. Ook moeten de man en de vrouw een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

De volledige uitspraak is te lezen via onderstaand ECLI-nummer.

Datum: vrijdag 23 mei 2014, 10:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Druten, Duitsland, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry