Directeur Rietveld Academie ontvangt Andreaspenning

22/05
2014
Wethouder Andrée van Es heeft donderdag 22 mei de Andreaspenning uitgereikt aan de heer Tijmen van Grootheest, directeur van de Rietveld Academie. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheid bij de Rietveld Academie.

De heer Van Grootheest is sinds de jaren zeventig nauw verbonden met het culturele leven in Amsterdam. Eerst als hoofd communicatie bij het Stedelijk Museum en later als directeur/curator van museum Fodor. Tussen 1988 en 1999 werkte hij bij het ministerie van WVC waar hij hoofd van de afdeling Beeldende Kunst, Architectuur en Vormgeving was. Daarnaast was hij mede verantwoordelijk voor de oprichting van de Mondriaan Stichting en heeft hij belangrijke veranderingen tot stand gebracht in de manier waarop de overheid zich financieel verhoudt tot de kunsten. Sinds 1999 is hij voorzitter van het College van Bestuur van de Gerrit Rietveld Academie. Zeker ook door de inzet van de heer Van Grootheest levert de Academie een grote bijdrage aan de aantrekkelijkheid van Amsterdam voor jong creatief talent.

Andreaspenning
De Andreaspenning is voor mensen die grote prestaties met een landelijke uitstraling voor Amsterdam hebben verricht op sportief, wetenschappelijk, journalistiek, kunstzinnig, politiek, economisch, educatief of museaal gebied. Maar ook voor vrijwilligers die zich minimaal tien jaar voor een stichting of vereniging met maatschappelijk doel hebben ingezet.

Pb-103

Datum: donderdag 22 mei 2014, 16:30
Bron: Gemeente Amsterdam
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry