Schippers naar algemene vergadering WHO

19/05
2014
Minister Edith Schippers (VWS) bezoekt dinsdag de jaarlijkse algemene vergadering van de World Health Organization (WHO) in Geneve. Belangrijkste aandachtspunt voor Schippers is de internationale aanpak van antibioticaresistentie.

Op een sessie over antibioticaresistentie zal Schippers spreken over de Nederlandse inzet op dit terrein en over de noodzaak van intensieve mondiale samenwerking. Door onzorgvuldig en overmatig gebruik van antibiotica worden steeds meer bacteriesoorten resistent voor de werking van antibiotica. Gevolg daarvan kan zijn dat sommige infecties in de toekomst niet meer bestreden kunnen worden.

Schippers heeft verder een aantal bilaterale ontmoetingen met collega-bewindslieden, waaronder uit Brazilië, Indonesië, Ghana en Turkije. Haar bezoek aan Geneve sluit Schippers af met een gesprek met de directeur-generaal van de WHO, Margaret Chan.

De WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, houdt dit jaar van 19-24 mei voor de 67e keer haar jaarlijkse Algemene Vergadering. De WHO telt 194 lidstaten. Hoofdtaken zijn het stimuleren van de mondiale volksgezondheid, het vaststellen van normen, richtlijnen en standaarden voor gezondheidsbeleid en het stimuleren van onderzoek, kennis en expertise wereldwijd.

Datum: maandag 19 mei 2014, 16:42
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen
Tags: Ghana, Turkije

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry