Burgernet breidt uit met e-mailberichtgeving

16/05
2014
AMSTERDAM (EZPress) - De inzet van Burgernet wordt uitgebreid met e-mailberichten. Op dit moment ontvangen burgernetdeelnemers burgernetacties op de telefoon via een spraak- of sms-bericht. Vanaf 14 mei verstuurt Burgernet per e-mail ook informatie over incidenten in de wijk.

Voorkomen criminaliteit

Denk hierbij aan een woninginbraak die in de buurt heeft plaatsgevonden. In een dergelijke e-mail staat informatie over de woninginbraak, zoals datum, het tijdstip, de locatie (zonder huisnummer) en de manier waarop de inbrekers te werk zijn gegaan. Hiermee willen de gemeente en de politie de burgernetdeelnemers actief betrekken bij de aanpak èn het voorkomen van criminaliteit.

Veiligheid

De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken hierbij graag samen met de burgers. Met deze uitbreiding verwachten gemeente en politie meer informatie te ontvangen om inbraken op te lossen en te voorkomen. Ook hopen zij dat burgernetdeelnemers bij verdachte situaties direct de politie bellen. De e-mail is tegelijkertijd een waarschuwing voor de deelnemers en hun medebuurtbewoners dat er inbrekers in de buurt actief zijn geweest. De inzet van Burgernet bij bijvoorbeeld woninginbraken is onderdeel van de aanpak om criminaliteit in de woonomgeving terug te dringen. Eerder werden met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan in onder andere de gemeenten Coevorden, Stadskanaal en Heerenveen.

//Einde bericht

Bron: Burgernet

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 16 mei 2014, 14:28
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Coevorden, Drenthe, Friesland, Groningen, Heerenveen, Noord-Holland, Stadskanaal

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry