Duurzaam Verlicht wordt nieuw kennisplatform voor verlichtingsbranche

16/05
2014
ZOETERMEER (EZPress) - Onder de noemer Duurzaam Verlicht hebben de Nederlandse Licht Associatie (NLA) en Stichting LightRec een online kennisplatform voor de verlichtingsbranche en voor professionele gebruikers van verlichting in het leven geroepen. Door middel van blogs van tientallen vooraanstaande experts uit de sector willen de initiatiefnemers kennis en expertise delen rondom het gebruik en de inzet van een nieuwe generatie (duurzame) verlichting. Met als doel om de sector verder te professionaliseren en voor te lichten over de laatste ontwikkelingen over nieuwe lichttoepassingen. Duurzaam Verlicht viert de officiële lancering van het platform de komende week met dagelijks een eenmalig blog van prominente persoonlijkheden waaronder Jacqueline Cramer (USI), Ineke Dézentje (FMI) en Titia Siertsema (Uneto-Vni) die vanuit hun functie veel van doen hebben met de branche.

Het kennisplatform informeert en inspireert bezoekers aan de websites van LightRec en de NLA over de belangrijkste ontwikkelingen rondom verlichting in de meest brede zin van het woord. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer lichttoepassingen binnen bepaalde sectoren, onderzoeksuitkomsten over de voordelen van nieuwe verlichting en de uitdaging die de hedendaagse verlichting met zich meebrengt. Zo levert de nieuwe generatie lichtbronnen inmiddels een energiebesparing op van 40 tot 80 procent. Maar ook valt te denken aan best practices rondom de toepasbaarheid van nieuwe verlichting. Nieuwe lichttechnologieën kunnen leerlingen helpen hun prestaties te verhogen en dragen bijvoorbeeld bij aan het verhogen van het veiligheidsgevoel op een donker treinperron. Een ander actueel onderwerp voor professionele gebruikers is de verantwoorde verwijdering van lampen, en de inzameling en recycling ervan. Er valt namelijk nog een wereld te winnen op dit vlak: momenteel wordt slechts 35 procent van de lampen die vrij komen vanuit het professionele circuit verantwoord ingezameld. Onwetendheid binnen de branche is in de meeste gevallen de achterliggende reden.

Jeroen Bartels, directeur van LightRec en een van de initiatiefnemers van Duurzaam Verlicht: “De ontwikkelingen op het gebied van verlichting gaan razendsnel. Het is voor de lichtbranche en de professionele gebruikers belangrijk om bij te blijven, door kennis met elkaar te delen en elkaar te inspireren. Stilstand is achteruitgang, maar daar is gelukkig geen sprake van. Het vergt wel meer inspanningen vanuit de branche om geïnformeerd te blijven.”

Jentske Kooistra, branchemanager van de NLA vult aan: “Naast de technische ontwikkeling volgen de innovaties op het toepassingsgebied elkaar ook in rap tempo op. Om optimaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden van de nieuwe generatie verlichting is het belangrijk om kennis met elkaar te delen en te leren van de ervaringen van specialisten. De NLA ziet dit platform dan ook als een belangrijke aanvulling op de informatie die al binnen de branche voorhanden is.”

Duurzaam Verlicht heeft al een groep van bijna dertig experts aan zich weten te binden die regelmatig een bijdrage willen leveren aan het platform in de vorm van blogs.

//Einde bericht

Bron: Creative Venue

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 16 mei 2014, 10:51
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Zoetermeer, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry