Werkstraffen voor belediging rechter

09/05
2014
De twee verdachten die op 7 december 2012 de politierechter in Zutphen beledigden, hebben vandaag een werkstraf gekregen van de politierechter Midden-Nederland.

De twee, een man van 35 jaar uit Warnsveld en een 28-jarige vrouw uit Zutphen, stonden op 7 december 2013 voor de politierechter op verdenking van openlijke geweldpleging. Op enig moment tijdens de behandeling van die zaak beledigden ze de rechter door te zeggen ‘kankerlijers' of ‘kankerhoer'. De beide verdachten bekenden de feiten bij de politie. Op de zitting was alleen de mannelijke verdachte aanwezig. Hij kijkt er nu op terug als ‘een stomme zet' en vindt excuses op zijn plaats. Dankzij de laagdrempelige begeleiding door maatschappelijk werk gaat het al lange tijd goed met deze verdachte.

De officier houdt rekening met de problematiek van deze verdachte `die moeite heeft om het hoofd boven water te houden`. Zijn aandeel was geringer, hij werd erin meegezogen door de medeverdachte en komt nu wel verantwoording afleggen voor wat er is gebeurd. Dat neemt niet weg dat er zwaar wordt getild aan het beledigen van mensen die hun werk doen in het algemeen maatschappelijk belang zoals een rechter. `Een rechter bewaakt ook uw belangen`, benadrukte de officier, `en als je een rechter gaat beledigen, zou een celstraf denkbaar zijn.` Maar rekening houdend met alle omstandigheden, vroeg hij de politierechter werkstraffen op te leggen van 30 uur voor de mannelijke verdachte en 50 uur voor de vrouw. De rechter legde hierna straffen op van 30 uur voor de man en 40 uur voor de vrouw, waarvan in beide gevallen 10 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Datum: vrijdag 9 mei 2014, 12:36
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Zutphen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry