Auto AANpassers Nederland op Support Beurs 2014

06/05
2014
AMSTERDAM (EZPress) - De Auto Aanpassers Nederland (AAN) laten van 7 tot en met 10 mei op de Support Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht zien dat automobiliteit voor mensen met een lichamelijke beperking net zo vanzelfsprekend kan zijn als voor iemand zonder een beperking. AAN is een sectie van afdeling Speciale Voertuigen van RAI Vereniging.

Autoaanpassers

De autoaanpasbedrijven die u kunt bezoeken op de Support Beurs zijn B&S, Bever, Bierman, Ellermeijer, Tripod Mobility en Welzorg Auto op Maat. Bij autoaanpassingen gaat het o.a. om aangepaste auto’s zowel koop, lease als huur, autostoelen, rolstoelauto’s en -bussen, bodemverlaging, alles op maat om te zorgen dat mensen met een lichamelijke beperking zich niet laten beperken in hun mobiliteit. De meest voorkomende aanpassing is de bediening van gas en rem aan het stuur. AAN zorgt voor aanpassing van het voertuig in overleg met de divisie rijgeschiktheid van het Centraal Bureau Rijvaardigheden (CBR). Op die manier kan bijna iedereen weer maximaal mobiel zijn.

Speciaal parcours

Naast de collectieve stand heeft AAN in samenwerking met het CBR een speciaal parcours aangelegd op het binnenterrein van de Jaarbeurs waar bezoekers een proefrit kunnen maken en ervaren wat de mogelijkheden zijn in een aangepaste auto. Er zijn 40 aangepaste voertuigen aanwezig waarvan er tien voor een proefrit gebruikt kunnen worden. De bezoeker kan zelf testrijden en ondervinden dat autorijden met een lichamelijke beperking ten gevolge van een ongeval, spierziekte, dwarslaesie of MS tot het dagelijkse leven kan behoren.

De Support Beurs

Van 7 tot en met 10 mei staat AAN op de Support Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht (Hal 7 standnummer 7.034 en buitenterrein deur 115). De Support Beurs is een beurs voor mensen met een fysieke beperking. U kunt de beurs gratis bezoeken als u zich via de site vooraf registreert. Zie voor meer informatie www.supportexpo.nl.

//Einde bericht

Bron: RAI Vereniging

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 6 mei 2014, 10:19
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry