Agent ontslagen van rechtsvervolging voor schieten op auto A1

29/04
2014
Lelystad ,

Een agent uit Utrecht is dinsdag door de rechtbank Midden-Nederland ontslagen van alle rechtsvervolging voor het schieten op een auto in augustus 2011 op de A1 ter hoogte van Muiden. Een inzittende raakte daarbij zwaar gewond.  De rechtbank is van oordeel dat de agent in een hevige gemoedsbeweging, paniek, heeft gehandeld.

De agent had samen met een collega een auto met voortvluchtende verdachten van een woninginbraak op de A1 aangehouden. De agent kwam op een gegeven moment in de positie te staan dat de auto met voortvluchtenden recht op hem af kwam rijden. Hij dacht dat de auto hem omver zouden rijden en schoot tweemaal richting het voertuig. Een man achterin de auto werd geraakt in zijn rug en knie.

De rechtbank oordeelde dat de agent in een hevige gemoedsbeweging, paniek, twee keer schoot nadat de auto op hem was ingereden. Hij heeft op de auto geschoten en daarom is poging doodslag bewezen. Omdat de agent daarbij in paniek handelde, noodweerexces, wordt hij van alle rechtsvervolging ontslagen.

Datum: dinsdag 29 april 2014, 14:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Lelystad, Muiden, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry