OM heft voorlopige hechtenis verdachten Beckumse zaak op

17/04
2014
Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland vordert vandaag bij de raadkamer van de rechtbank dat de voorlopige hechtenis wordt opgeheven van twee mannen die worden verdacht van de (poging) doodslag van een echtpaar in Beckum in 1997.

In dit onderzoek zit sinds 18 februari 2014 een  47-jarige man uit Haarlem vast, en sinds 21 februari ook een  49-jarige man uit Ahaus.  Op 17 april moet de raadkamer van de rechtbank beslissen over een eventuele verlenging van de voorlopige hechtenis. Het OM vordert tijdens deze raadkamerbehandeling  dat de voorlopige hechtenis wordt beëindigd.

Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat de kans op een succesvolle vervolging tegen de twee verdachten naar de huidige stand van het onderzoek te klein is om de zaak bij de rechter aan te brengen.  Bij voortzetting van de voorlopige hechtenis zou het OM op korte termijn een dagvaarding tegen de twee mannen moeten uitbrengen. Daar ziet het OM op dit moment van af.  De mannen  blijven wel verdachte in deze zaak en het onderzoek gaat verder.

Voor de 47-jarige verdachte uit Haarlem betekent dit dat hij in vrijheid wordt gesteld.  De 49-jarige verdachte blijft vast zitten.  Ten tijde van zijn aanhouding voor de Beckumse  zaak,  zat deze man namelijk  al in voorlopige hechtenis in het kader van een onderzoek  naar witwassen, afpersing en wapenhandel. De voorlopige hechtenis in dat onderzoek wordt nu weer van kracht. In het onderzoek naar witwassen, afpersing en wapenhandel zal in de loop van de maand mei een pro forma-zitting gehouden worden.

Het echtpaar Meijerink  werd  in de nacht van 23 op 24 augustus 1997 ernstig mishandeld in hun woning aan de Borgelinkstraat in Beckum.  De man en de vrouw werden direct met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De man overleed op 26 september 1997 aan de gevolgen van de mishandeling.

De nabestaanden zijn door politie en OM van de ontwikkelingen op de hoogte gebracht.

Datum: donderdag 17 april 2014, 13:26
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Haarlem, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry