Enexis kiest ReadSoft voor automatische factuurverwerking in SAP

15/04
2014
AMERSFOORT (EZPress) - Enexis, beheerder van het energienetwerk in noord-, oost- en zuid-Nederland, kiest voor de factuurverwerkingsoplossing van ReadSoft, geïntegreerd met SAP. Hiermee verwacht Enexis te winnen aan efficiency en productiviteit. Ook de facturen van dochteronderneming Fudura zullen voortaan volledig elektronisch worden verwerkt.

Enexis brengt gas en elektriciteit van energieleveranciers in de woningen en bedrijven van in totaal 2,6 miljoen klanten. Enexis verwerkte haar inkomende facturen, jaarlijks meer dan 150.000, al digitaal, maar in diverse processtappen moesten nog handmatig gegevens gecontroleerd en ingevoerd worden. “Het jaarlijks toenemend aantal facturen leidde ertoe dat onze zelfontworpen workflow steeds moeilijker te doorgronden werd.” zegt Ralf Hermans, manager Planning, Reporting & Accounting bij Enexis.

Ook de verwerking van XML-facturen staat bij Enexis op de planning. Hermans: “Omdat het belangrijk is dat onze medewerkers goed vertrouwd raken met de nieuwe processen, voeren we dit stap voor stap in. ReadSoft zal ons nu en in de toekomst hierin begeleiden.” aldus Hermans.

“ReadSoft was een van de vier geselecteerde softwareleveranciers voor inschrijving op ons ‘Request for Proposal’. ReadSoft onderscheidde zich met name op het gebied van inleving in onze processen en plan van aanpak. Daarnaast is ReadSoft zeer ervaren met het implementeren van factuurverwerkingssoftware in een SAP-omgeving, zoals bij Enexis. Een voorwaarde die wij stelden, was dat wij vanuit onze SAP-systemen, de factuurverwerkingsworkflow zonder tussenstappen kunnen benaderen. Uiteindelijk zijn dit doorslaggevende factoren geweest voor onze keuze voor ReadSoft als partner voor het efficiënter en sneller, kortom intelligenter verwerken van onze binnenkomende facturen.” aldus Hermans.

//Einde bericht

Bron: ReadSoft B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 15 april 2014, 14:44
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amersfoort, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry