Jaarverslag 2013 online (inclusief materiaal van een klokkenluider)

14/04
2014
2013 was het jaar van Edward Snowden. Zijn onthullingen hebben het maatschappelijke debat rond privacy en surveillance naar een nieuw niveau getild. Bits of Freedom speelt een centrale rol in dit debat. In ons jaarverslag leggen we uit hoe we dat in 2013 hebben gedaan.

Je kunt bijvoorbeeld lezen over onze succesvolle strijd in Brussel voor betere privacyregels in Europa, over hoe we bedrijven hebben aangespoord om transparantierapporten te publiceren, of over hoe we een brede coalitie in stelling hebben gebracht om het hackvoorstel van minister Opstelten van tafel te vegen.

Uiteraard lees je ook over onze financiële situatie. Aan de lastenkant hebben we in 2013 vrijwel precies uitgegeven wat we hadden begroot. We hadden iets meer inkomsten dan verwacht. Eén van de redenen daarvoor is dat in 2013 het bedrag afkomstig van individuele donateurs met bijna 25% is gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat kwam door jullie… dank daarvoor! Het is verschrikkelijk belangrijk dat dit zo door blijft gaan: alleen met veel individuele donateurs kunnen we onze volledige onafhankelijkheid bewaren en bij grote fondsen financiële steun binnen halen.

Europese netneutraliteit en een ongeldig-verklaring van de Europese richtlijn dataretentie zijn al binnen, maar in 2014 is er nog genoeg werk aan de winkel. De strijd tegen het hackvoorstel en tegen massale spionage van onverdachte burgers in de herziening van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdienten (Wiv) moeten bijvoorbeeld nog gewonnen worden.

We zijn trots op wat we hebben bereikt en kijken ernaar uit om ook in 2014 internetvrijheid te blijven verdedigen.

We zijn er klaar voor!

P.S. Begin dit jaar vonden we een envelop met het logo van de CTIVD op de deurmat. In de envelop zat een aantal kopieën van brieven, afdrukken van schermafbeeldingen en print-outs van PowerPoint-slides. Het leek op materiaal dat de AIVD over ons verzameld heeft. Er stond verder geen commentaar bij. We weten dus niet zeker wie de informatie heeft gelekt en kunnen ook moeilijk controleren hoe authentiek de informatie is. We vonden het wel leuk om dit met jullie te delen. Op gepaste plekken in het jaarverslag hebben we daarom het perspectief van de AIVD op onze organisatie ingevoegd.

Het jaarverslag (met daarin de jaarrekening) is hier te downloaden:

Jaarverslag Bits of Freedom 2013.pdf.

Datum: maandag 14 april 2014, 15:29
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: België, Brussel, Groningen, Leek

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry