Dijsselbloem naar voorjaarsvergadering IMF

11/04
2014
Minister van Financiën en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem bezocht van 10 tot en met 12 april 2014 in Washington de voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Daarnaast werd hij samen met Coeuré, Regling en Hoyer geïnterviewd voor Bloomberg TV.

Dijsselbloem benadrukte in Washington dat het herstel in de eurozone doorzet, en dat de landen nu moeten doorpakken. Alle eurolanden zullen de komende jaren hun begrotingen op orde moeten blijven brengen en blijven hervormen voor hogere economische groei. Dijsselbloem: 'Niet alleen in Nederland, maar in de hele eurozone zet de economische groei door. Onze prioriteit moet nu zijn om deze groei niet alleen vast te houden, maar ook verder omhoog te brengen. Alle eurolanden moeten doorgaan met het aanpakken van hun problemen en het op orde brengen van hun economie.'

Nederland en België wisselen het voorzitterschap van de IMF-kiesgroep af. Dit jaar is Nederland voorzitter. Minister Dijsselbloem neemt zowel in zijn rol als minister van Financiën als voorzitter van de Eurogroep deel aan een aantal IMFC-onderdelen. Het IMFC (International Monetary and Financial Committee) is het belangrijkste beleidsbepalende orgaan in het IMF. In het IMFC worden de mondiale economische en financiële vooruitzichten en beleidsuitdagingen besproken.

Tijdens de voorjaarsvergadering van het IMF staat de internationale financieel-economische situatie centraal. Naast veel andere onderwerpen komen de stappen aan de orde die wereldwijd gezet moeten worden om stabiliteit en groei op de lange termijn te bevorderen. Ook het belang om de overheidsfinanciën verder op orde te brengen en de overheidsschulden van ontwikkelde landen omlaag te brengen, worden besproken.

Datum: vrijdag 11 april 2014, 20:17
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry