Wijzigingen leiding Openbaar Ministerie

11/04
2014
Per 1 mei gaat binnen het Openbaar Ministerie een aantal mensen in de leiding een nieuwe functie vervullen, zowel binnen het College van procureurs-generaal als bij een aantal arrondissementsparketten. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de benoemingen.
 
De heer mr. G.W. (Gerrit) van der Burg wordt per 1 mei benoemd tot lid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. Van der Burg (1959) was sinds april 2010  hoofdofficier van justitie bij het Landelijk Parket. Daarvóór is hij in verschillende functies binnen het Openbaar Ministerie werkzaam geweest. Van der Burg volgt de heer mr. M.C.W.M. (Marc) van Nimwegen  op. Met de komst van mr. Van der Burg zal het College van procureurs-generaal per 1 mei 2014 bestaan uit vier personen, te weten mr. H.J. Bolhaar (voorzitter), mr. A.H. van Wijk, mr. J.M. Penn-te Strake en mr. G.W. Van der Burg. 

Nieuwe hoofdofficier RotterdamPer 1 mei wordt de heer mr. M.C.W.M. (Marc) van Nimwegen benoemd tot hoofdofficier van het arrondissementsparket Rotterdam. Van Nimwegen (1958) was sinds 2008 lid van het College van procureurs-generaal. Daarvóór was hij werkzaam in verschillende functies binnen het Openbaar Ministerie.

Nieuwe hoofdofficier Landelijk ParketPer 1 mei wordt de heer mr. F.K.G. (Fred) Westerbeke benoemd tot hoofdofficier van het Landelijk Parket. Westerbeke (1962) was sinds 2011 hoofdofficier van het arrondissementsparket Rotterdam. Daarvóór was hij werkzaam in diverse functies binnen justitie en politie.

Nieuwe hoofdofficier Zeeland-West-Brabant Mevrouw mr. H.E. (Jet) Hoogendijk wordt per 1 mei benoemd tot hoofdofficier van justitie van Zeeland-West-Brabant. Hoogendijk (1964) was sinds 2009 plaatsvervangend Hoofdofficier in Amsterdam. Daarvóór was zij in diverse functies werkzaam binnen het OM.

Nieuwe landelijk hoofdadvocaat-generaalDe heer mr. H.M.P. (Hugo) Hillenaar wordt per 1 mei benoemd tot landelijk hoofdadvocaat-generaal. Hillenaar (1961) was sinds 2007 Hoofdofficier van justitie in Breda. Daarvóór was hij in diverse functies werkzaam binnen het OM.

Datum: vrijdag 11 april 2014, 15:56
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Breda, Noord-Brabant, Noord-Holland, Rotterdam, Zeeland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry