Meer landen dan ooit naar Wereldruiterspelen

03/04
2014
LAUSANNE (ANP) - Een recordaantal van 72 landen heeft de internationale paardensportfederatie (FEI) laten weten een afvaardiging te sturen naar de Wereldruiterspelen (WEG). Die worden van 23 augustus tot en met 7 september in Caen gehouden. In vergelijking met de voorgaande edities is de belangstelling wereldwijd met 10 procent toegenomen.

Nederland heeft de intentie in alle acht disciplines met een volledige equipe aan de start te verschijnen in Frankrijk. De andere paardensportnaties die ook dat plan hebben zijn het gastland, Australië, Oostenrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Zweden en de Verenigde Staten.

Hongkong, Kazachstan, Zuid-Korea, Marokko, Thailand en Roemenië behoren in Normandië tot de 12 debutanten. De inschrijving is gesloten. De definitieve lijsten met ruiters en amazones moeten uiterlijk 14 augustus (dressuur, para-dressuur, eventing, endurance, reining) respectievelijk 21 augustus (springen, vierspannen, voltige) zijn ingeleverd.

Datum: donderdag 3 april 2014, 20:50
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Kazachstan, Korea, Marokko, Oostenrijk, Thailand, Verenigde Staten, Zweden, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry